Home / Instanties

 

Nu de crisis voorbij is ontstaan er meer banen voor jongeren. De overheid heeft een plan van aanpak opgesteld waarbij alles in het werk gesteld wordt om het aantal banen voor jongeren verder te vergroten. Diverse instanties helpen je om te kijken waar je een baan kunt vinden die bij jou past.

FNV Jong

De werknemersorganisatie FNV helpt jongeren bij het solliciteren en het vinden van een stageplek of baan. Verder vind je op de website heel veel informatie over verschillende opleidingsmogelijkheden en je rechten en plichten op de arbeidsmarkt.

Jongerenloket

In praktisch iedere gemeente is een speciaal jongerenloket ingericht. Bij dit loket word je geholpen om lokale en regionale banen te ontdekken en hierop te solliciteren. Je kunt hier ook alle informatie krijgen over uitkeringen en andere dingen die de gemeente regelt voor jongeren.

jongeren loket

WERKbedrijf

Het WERKbedrijf is een onderdeel van het UWV. Medewerkers van het UWV bemiddelen tussen werkgever en werknemer en kijken welke banen geschikt kunnen zijn voor jou.

Praktijkscholen

Overal in het land vind je mogelijkheden om een parttime opleiding te combineren met een leerwerkplek. Het UWV werkt samen met deze praktijkgerichte scholen en bevordert zo de baanmogelijkheden voor uitstromende leerlingen.

Regionale werkgeversservicepunten

Deze servicepunten, die je in elke regio vindt, zijn speciaal voor werkgevers. Maar ook jij hebt hier wat aan, want als een werkgever bijvoorbeeld een stageplek heeft, wordt dat bij dit servicepunt gemeld.  Via het jongerenloket kun je hiervan profiteren.

Loopbaancoaching

In een aantal gevallen wordt door de voormalige werkgever of door het UWV loopbaancoaching geregeld. Samen met je coach struin je de markt af. De coach helpt je met alles wat kan bijdragen aan het vinden van een baan die bij je past. Heel praktisch en gestructureerd ga je op zoek.

collegas

 
Share this page