Home / Nieuws / De 5 essentiële skills die jou de ideale kandidaat maken voor elk bedrijf

 

werk zoekenNatuurlijk wil je niet werkloos thuiszitten en doe je er alles aan om een baan te krijgen. Belangrijk is om een sollicitatie goed voor te bereiden. Maak een mooi cv en bereid het gesprek voor. Bepaalde vragen zijn gewoon te oefenen, want veel bedrijven stellen dezelfde soort vragen. Als je voor jezelf al op een rijtje hebt wat je eigenschappen en pluspunten zijn, ga je zo’n gesprek een stuk zelfverzekerder in. Hieronder nog 5 essentiële skills die jou de ideale kandidaat maken voor elk bedrijf.

  1. Sta open om je te ontwikkelen en doe dat met enthousiasme. Een bedrijf haalt graag leergierige mensen binnen, die zichzelf willen ontplooien. Zou je bijvoorbeeld bereid zijn om een management opleiding te volgen naast je werk? Geef dit aan!
  2. Heb vertrouwen in jezelf. Als het de eerste keer niet lukt om een baan te bemachtigen, hoef je niet bij de pakken neer te gaan zitten. Het is lastig op de banenmarkt. Het ligt niet aan jou. Schrijf eigenschappen van jezelf op en maak er een selling point van. Ik sta open om me te ontwikkelen en daarom moeten jullie me aannemen. Heb je mindere eigenschappen, buig die dan om naar iets positiefs.
  3. Als je in een bestuur hebt gezeten, vermeld dat dan. Al was het een studentenbestuur. Je toont er in ieder geval mee aan dat je de zaak (in samenwerking met anderen) kunt runnen en dat je met verantwoordelijkheden kunt omgaan.
  4. Hetzelfde geldt voor buitenlandervaring. Daarmee toon je aan dat je jezelf staande kunt houden in een vreemde omgeving en zelfs in een andere taal.
  5. Oefen lastige vragen. Degene die je sollicitatie afneemt kan zomaar een vraag stellen om te zien of je creatief denkt, out of the box, of juist praktisch. Verschillende websites kunnen je daarbij helpen. Een vraag kan zijn: hoe test je een lift? Of: als je een verkeersbord was, welke zou je dan zijn? Het antwoord dat je geeft, zegt iets over je kwaliteit, eigenschap of karakter. Oefen daar dus eens op. Foute antwoorden bestaan hierbij overigens niet, als je goed beargumenteert.